RONSE – Lars van der Haar heeft zondag in Ronse bij de GP Mario De Clercq de hegemonie van Mathieu van der Poel in het veldrijden doorbroken. Van der Haar reed met nog twee ronden te gaan weg bij Van der Poel en diens Belgische rivaal Wout van Aert.

Van der Haar sloeg een gaatje en profiteerde optimaal van de rivaliteit tussen Van der Poel en wereldkampioen Van Aert, die vooral naar elkaar keken. De twee toppers hadden allebei geen zin om het initiatief te nemen in de achtervolging op Van der Haar, die solo naar de streep reed en een einde maakte aan de zegereeks van Van der Poel. De 22-jarige wereldkampioen van 2015 had de voorgaande zes wedstrijden waarin hij dit seizoen startte allemaal gewonnen.

In Ronse eindigde Van der Poel op 20 seconden van Van der Haar als tweede. Van Aert werd derde. “Toen Lars ging, hoopte ik te veel dat Wout zou reageren”, zei Van der Poel na zijn eerste’ nederlaag’ van dit seizoen. “Maar Lars heeft de overwinning zeker niet gestolen. Hij zat op het juiste moment op de juiste plek. Ik wist dat ik niet alles kon blijven winnen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here