BREDA/ROOSENDAAL – De problemen op het spoor tussen Breda/Roosendaal en Dordrecht zijn nog steeds niet opgelost. Er rijden veel minder treinen en er worden bussen ingezet. Eigenlijk had de spoorverbinding van de Moerdijkbrug zaterdagochtend om vijf uur weer helemaal in gebruik moeten worden genomen na drie weken werkzaamheden.

De problemen zouden te maken hebben met seinstoringen. Er rijden stopbussen tussen Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Oudenbosch en Roosendaal. Het is nog niet bekend hoe lang dit zal duren. ProRail probeert de problemen op te lossen en hoopt dat de treinen zondagochtend weer kunnen gaan rijden.

Ook tussen Roosendaal en Antwerpen rijden weinig treinen. Hier liep de vertraging op tot een half uur. De NS meldde eerder dat de problemen om twee uur zouden zijn opgelost, maar dat is niet gelukt.

Tussen Zevenbergen en Oudenbosch reden zaterdagochtend minder treinen door een kapotte spoorbrug. De vertraging begon al vroeg op de ochtend. Tegen het middaguur reden de treinen weer volgens normale dienstregeling.

Werkzaamheden
Het was niet alleen in westen van de provincie een puinhoop op het spoor. Reizigers tussen Tilburg en Den Bosch moeten ook 15 minuten langer reizen dan normaal. ProRail werkt daar aan het spoor.

Tussen Eindhoven, Den Bosch en Tilburg rijden geen treinen omdat ze ook hier aan het werk zijn. De NS heeft bussen ingezet. De extra reistijd kan oplopen tot één uur. Vanaf maandag zijn op dit traject de werkzaamheden klaar.

Advies: check voor je vertrekt of je kunt verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here